You judge yourself

Vilken härlig morgon och dag. Våra nya indiska vänner, som har varit våra guider i en vecka nu, är fantastiska. Idag hade vi ett kulturuppträdande. Vi svenskar gick igenom årstiderna och vilka högtider som firas vid vilken årstid. Efter att vi i våra vanliga kläder sjöng lucia, och visade bilder på svenska flaggan hade indierna tagit dit ett band. De hade på sig sina traditionella kläder, dansade och spelade teater. Om vårat efter det kändes fånigt? NEEEJ dåå! Blev helt rörd av deras uppträdande, speciellt av bandet som spelade så fina låtar. Innan det var det en föreläsning om makten varje individ har. Makten Att förverkliga sina tankar och drömmar, och inte stanna vid att drömma. " Imagination is not result" sa han. Föreläsaren pratade också om att man inte behöver bekräftelse i allt för att veta att man är bra på något, utan att man ska " see, judge, and review yourself". Det innebär inte att man inte ska ta råd från andra, men det finns olika definistioner på "ojj det där var inte så bra". Det som är inte är bra i en persons ögon kanske är bra i någon annans ögon. Och att det är ens egen definition som i slutändan är den viktigaste. Okej nu kommer nån och tänka ja meen om man tänker att man är bra om man spottar på kungen betyder det att man ska fortsätta med det. Sådana tröga människor kan vända sig till nån annan blogg! Skojar bara, alla ni 20 unika läsare, tröga eller inte stanna kvar!:)

You judge yourself är dagens citat, men jag lägger till att man måste vara självmedveten för att kunna göra det annars blir det pannkaka och du blir förmodligen en dryg jävel.

Igår var jag på en skola för hörselskadade barn. Jättefin skola. Men det var lite förvirrande att de inte hade en "teckenspråksbok" alltså ett allmänt alfabete på teckenspråk som alla använder. Men de använder sig mer av läppläsing och inte så mycket av teckenspråk i sig. Jätteintressant iallafall!

Nu sticker jag iväg på bio! Indisk bio,spännande!

Barnen på skolan! och mitt huvud!

Jag berättar på största allvar om en av våra årstider (okt-dec) och bland annat historien om lucia för de Indiska studenterna

De indiska studenterna i sina bröllops-kläder!

 


Kommentarer
Postat av: tulay

:)

2011-02-05 @ 22:09:49
Postat av: Imane

älskligen, va fina och kloka ord och du vet ju att jag älskar sånt där som har med visdom att göra så glad för din skull att du får uppleva allt det här men mindre att jag inte är med dej... är så sjukt stolt över dej och du får berätta allt som inspirerat dej och fått dej att tänka till där nere :) keep it going my beautifull princess ! försök ibland om de är nå mer "föreläsningar" ta med dej en litne bok och skriv ner smarta saker som människor säger där nere ordspårk eller vad som helst som du tycker är kul eller lärorikt sen kollar du igenom allt när du kommer hem :) tänkte bara för dej om du pallar :P jalla ska sluta skriva nu älskar dej och tänker på dej varje dag <3

2011-02-09 @ 20:25:47
Postat av: Samra

Hahaha vad rUligt!!!!

2011-02-11 @ 19:36:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0